L'alcalde de Gironella, David Font, serà l'únic que tindrà una dedicació exclusiva al consistori local. Per aquesta feina percebrà un sou de 33.132 euros bruts anuals, que és el que fins ara cobraven l'alcalde i el tinent d'alcalde, els dos càrrecs amb dedicació parcial que tenia l'Ajuntament gironellenc.

En els dos últims mandats, a Gironella hi havia hagut sengles governs de coalició, primer d'ERC amb PSC del 2003 al 2007, i després d'ERC amb CiU del 2007 fins enguany. L'alcalde cobrava un sou per dedicació parcial i el tinent d'alcalde igual. Ara, amb un govern amb majoria absoluta de CiU, el que abans ho cobraven dues persones per dedicació parcial ho cobrarà una de sola però per dedicar-s'hi full time.

Una altra de les novetats de les retribucions municipals són les indemnitzacions dels regidors. Si fins ara cobraven una quantitat fixa, a partir d'ara, i d'acord amb la llei, segons David Font, percebran uns diners en funció de l'assistència als diversos òrgans col·legiats municipals. Per assistir a un ple es percebran 120 euros, per assistir a les comissions informatives o a la de comptes es cobraran 60 euros per cadascuna, i 75 per anar a les comissions de govern. Això farà que, mensualment, un regidor del govern pugui percebre en funció dels plens i comissions a què assisteixi entre 300 i 500 euros mensuals bruts. El govern preveu destinar 37.580 euros a pagar les indemnitzacions dels regidors.

D'altra banda, també es canvia les assignacions que percebien els grups. Fins ara rebien una quantitat fixa de 123,61 euros mensuals. A partir de l'actual mandat, l'assignació serà de 50 euros mensuals per a cada grup i 15 euros per a cada regidor o regidora que formi part del grup municipal. La previsió de despesa per aquest concepte és de 4.740 euros.

En total, la despesa per a sous i retribucions serà de 75.450 euros anuals, incloent-hi el sou brut anual de l'alcaldia. Aquesta xifra és l'1,96% superior al que s'havia pressupostat per a l'exercici del 2010. Amb tot, el govern local argumenta que ara el consistori té 13 regidors davant dels 11 que ha tingut en els darrers quatre anys, i que passarà de tres a quatre grups municipals. Amb tot, falta veure si Escons en Blanc, que ja ha renunciat a ocupar el seu escó municipal, també compleix la seva promesa electoral de renunciar a les retribucions econòmiques que es van debatre i aprovar en el ple d'anit a Gironella.