El departament de Territori i Sostenibilitat rebaixarà el 50% el preu del viatge en bus entre Barcelona i el Berguedà i el Solsonès. Aquesta mesura s'aplicarà a partir de l'1 d'agost a través d'un nou abonament de transport multiviatge per a les línies interurbanes d'autobús que connecten Berga i Solsona amb Barcelona. Aquest títol de transport durà per nom T-10/60 i permetrà disposar de deu desplaçaments, que es podran gastar en seixanta dies de marge per tal de viatjar de Berga o Solsona a Barcelona. L'abonament costarà 70 euros.

Així ho va anunciar, ahir, a Berga, el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat dels alcaldes de Berga, Juli Gendrau; Solsona David Rodríguez; el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, i el delegat de la Catalunya central, Jordi Moltó. El cost d'aquesta mesura és de 126.800 euros, que assumeix el Govern.

Els trajectes que es veuran beneficiats amb aquest nou abonament, tant d'anada com de tornada, són el de Bagà, Guardiola de Berguedà, Sant Jordi de Cercs, Berga, Gironella, Puig-reig i Solsona a Barcelona. Els nous abonaments es podran comprar als punts de venda habituals de la companyia Alsina Graells, que presta aquest servei. La recàrrega d'aquesta targeta es podrà fer al mateix autobús.

Aquest sistema permetrà als usuaris estalviar-se la meitat del cost per desplaçar-se en servei públic. Així, si ara un bitllet senzill per anar de Solsona a Barcelona costa 15,80 euros, amb la T-10/60 en costarà 7, el mateix que anar de Berga a la capital, que ara costa 14,60 euros. El preu del bitllet senzill de Guardiola a Barcelona actualment és de 13,35 euros i el de Bagà és el que surt més car, amb un cost de 16,85 euros.

Els diferents dirigents van valorar positivament aquesta mesura, perquè aquesta rebaixa permet potenciar l'ús del transport públic i, alhora, ajuda a fomentar el reequilibri territorial.