Joves d'Esquerra Verda faran arribar una carta per correu postal a l'alcaldessa de Guardiola de Berguedà, Montserrat Ribera, acompanyada d'un exemplar de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans i la Declaració Universal dels Drets Humans.

Aquesta mostra de protesta es deu a la sorpresa dels Joves d'Esquerra pel posicionament de l'equip de govern de Guardiola de no prendre cap mesura en contra el regidor Jordi Carreras pels comentaris racistes i xenòfobs publicats a les xarxes socials. L'organització política vol mostrar la seva indignació i decepció a Ribera i assegura que "qualsevol mostra de tolerància vers aquests comentaris entra en contradicció amb el principi de no discriminació recollit en els drets humans". A més, el grup afegeix que "es produirà el fet intolerable que el seu tercer tinent d'alcalde haurà de promoure uns principis que tal com ha demostrat en els seus comentaris no defensa.

Per altra banda, el periodista moianès Xavier Rius Sant, autor del llibre Xenofòbia a Catalunya publicat l'any passat, ha fet una entrada al seu bloc on denuncia els fets ocorreguts a Guardiola de Berguedà i els comentaris desafortunats de Carreras. Rius exposa alguns dels comentaris i parla d'altres casos de polítics que han mostrat un pensament racista.