L'Ajuntament d'Olvan ha iniciat contactes amb el municipi francès de Villeneuve Minervois, del departament de l'Aude. L'objectiu es trobar vies de cooperació en els àmbits de la micologia i la indústria agroalimentària. Ahir, va tenir lloc una de les primeres reunions entre representants dels dos municipis al consistori olvanès.

És previst que abans de l'estiu, una delegació de l'Ajuntament berguedà faci estada al municipi gal per tal de conèixer de primera mà les experiències en el camp micològic que s'hi desenvolupen, segons ha explicat l'alcaldessa d'Olvan, Judit Carreras,en declaracions a aquest diari.

Olvan té una llarga tradició en el sector de la comercialització de bolets a través del popular mercat de cal Rosal. Per la seva banda, el seu partner francès centra els seus esforços en l'àmbit de la tòfona. Disposa d'un centre interpretatiu dedicat a aquest fong i en la zona d'influència de Villeneuve se celebren diferents mercats els dissabtes per vendre'n. Olvan, per la seva banda, ha impulsat la fira comarcal de la tòfona que ha arribat a la seva quarta edició.

A partir de la trobada d'ahir, els representants dels dos municipis treballaran per determinar quines poden ser les vies de cooperació en aquest àmbit. Judit Carreras ha avançat la possibilitat de realitzar intercanvis comercials entre els productors francesos i els berguedans però s'ha de concretar.