Els arxius comarcals de l'Alt Urgell i la Cerdanya organitzen conjuntament un curs sobre paleografia. Amb el títol Introducció a la paleografia, els assistents podran aprendre a llegir les escriptures utilitzades en els documents antics.

Segons fonts dels arxius comarcals, aquests cursos ja s'han realitzat a d'altres comarques i no cal tenir formació prèvia per poder-los fer, ja que es tracta d'un aprenentatge de tècniques per tal d'accedir al pensament dels avantpassats recollit en pergamins, protocols, llibres d'actes i altres documents. El curs, que és obert a tothom i no requereix cap formació prèvia en la matèria, constarà de quatre sessions que s'alternaran als dos arxius.

Sessions teòriques i tallers

La primera de les sessions tindrà lloc el 28 d'abril a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya i servirà com a introducció general al que es desenvoluparà en les sessions se- güents, que tractaran més a fons les característiques de la paleografia medieval i la moderna. L'última part del curs, el 30 de juny, servirà per conèixer quins són els recursos paleogràfics i distingir-los sobre documents. Les classes seran dirigides per un professor especialitzat que transmetrà els coneixements sobre l'escriptura medieval i moderna.

El preu del curs, que inclou les quatre sessions i els respectius esmorzars, és de 45 euros, i les inscripcions es poden fer als arxius comarcals de Cerdanya i l'Alt Urgell fins a l'esgotament de les places. El curs és organitzat per les dues institucions comarcals amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.