Quatre mesos. Aquest és el termini de temps que s'ha donat el govern de Puig-reig per comprovar si l'aposta per instaurar una fira-mercat que se celebri tot l'any cada segon diumenge de mes obté bons resultats de vendes i visitants. En aquest cas s'optaria per la seva continuïtat.

Així ho va assegura, ahir, a Regió7, Toni Clement, batlle del poble, en l'estrena d'aquesta nova fira-mercat anomenada de l'eix del Llobergat. El motiu d'aquest nom inspirat en una infraestructura viària és que el flamant certamen comercial pretén captar alguns dels milers de conductors que circulen per aquesta autovia. Clement va posar de manifest que "de Manresa fins a Puigcerdà" els diumenges no se celebra cap fira o mercat. Donar la possibilitat de comprar productes artesans, ecològics, de la llar o d'altres un diumenge és el principal tret diferencial d'aquesta mostra. L'alcalde hi va afegir que en la planificació estratègica comercial del Berguedà, s'evidenciava el buit que suposava que no hi hagués un mercat dominical a la comarca.

Ahir, els carrers Llobregat i Major van omplir-se amb prop de noranta parades, la majoria de paradistes forans i una vintena de locals. L'escenari firal al centre del nucli urbà va quedar tallat al trànsit de les 9 del matí i fins a les 7 de la tarda. No hi va haver aglomeracions de públic però, tal com exposava l'alcalde Toni Clement "per ser el primer dia hi ha prou gent".

Un dels handicaps que es van posar de manifest va ser la manca de promoció que s'ha fet d'aquest nou esdeveniment comercial. Alguns paradistes van posar de manifest que calia fer més ressò de la mostra, sobretot ara que és nova i encara poc coneguda. Així ho explicava Enric Vernet, que regenta una empresa que es dedica a la venda de planter ecològic i substrats de Terrassa que ahir va fer parada a Puig-reig. Vernet va dir que cal col·locar cartells anunciant la fira a la C-16. L'organització de la flamant fira-mercat berguedana recau en una empres privada a la que el consistori demanarà que millori aquest aspecte, segons l'alcalde Toni Clement.