Sergi Roca (CiU), el president del Consell Comarcal del Berguedà, ha reclamat al departament d'Ensenyament que els concreti quants diners els donaran per pagar el transport escolar no obligatori i el menjador escolar de cara al curs 2012-2013.

No saber quina serà la dotació pressupostària del Govern per al Berguedà en aquest àmbit està generant preocupació a les famílíes afectades que no saben quan els tocarà pagar pels serveis. I el govern comarcal no sap els diners que tindrà per gestionar el servei quan falta un mes i mig per l'inici del nou curs escolar.

El president del Consell, Sergi Roca, ha enviat una carta a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, "en què es mostra la nostra indignació més absoluta per la indefinició, manca d'informació i perjudici que hi ha, tot i les gestions setmanals efectuades des d'aquesta institució, i que se'ns trasllada a nosaltres". Així ho afirma el dirigent comarcal en un comunicat. "Exigim una resposta formal, concreta i immediata per part del departament corresponent que permeti realitzar la tasca que té encomanda el Consell Comarcal i, que sempre ha realitzat correctament, de cara a poder informar amb plenes garanties i concrecions les famílies i els centres d'ensenyament afectats".

Segurament el proper curs escolar, les famílies que l'usin hauran de pagar 1,50 euros per dia pel transport escolar no obligatori.