El Mercat del Bolet de Cal Rosal obrirà les portes el proper 15 de setembre, i no demà com inicialment estava previst. L'Ajuntament d'Olvan ha decidit endarrerir l'inici de l'activitat per manca de bolets. La sequera d'aquest estiu ha fet que no s'hagi produït la florida a l'agost, i que sigui un dels pitjors inicis de temporada.

L'alcaldessa d'Olvan, Judit Carreras, ha explicat que el pressupost s'ha reduït el 50%, ha quedat en uns 6.000 euros, i per això s'han eliminat les activitats de dinamització al voltant del mercat. Per altra banda, s'ha creat un nou espai per als caps de setmana d'octubre i novembre on els productors agroalimentaris locals podran donar a conèixer els productes que elaboren, gràcies a la col·laboració amb el CFI Cercs-Berguedà i el col·lectiu de productors. La lleteria Cal Gris, Casa Fontirons o Cervesa del Pedraforca seran alguns dels expositors.

El mercat tindrà dotze parades, sis dedicades al bolet i sis a productes artesanals i agroalimentaris. A part de bolet fresc, hi haurà bolets secs i derivats.