Berga va viure amb consternació, ahir, la notícia de la prematura mort de l'exdirector general de Turisme de la Generalitat Joan Carles Vilalta, de 53 anys, víctima d'un càncer. La capella ardent s'obrirà avui a 2/4 de 12 del migdia al tanatori de les Corts a Barcelona, i l'enterrament serà divendres a la mateixa hora. Vilalta, que deixa vídua i dos fills, tenia arrels berguedanes i mantenia els vincles amb Berga tot i viure a Barcelona. Vilalta era bésnet del Ne, un guerriler carlí de la ciutat que havia viscut al carrer Major, a sobre de cal Morlans.

Joan Carles Vilalta va ser director general de Turisme del 2006 al 2010. En aquest temps va impulsar el que fou el primer Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2005-2010, tal com recordava, ahir, el qui fou conseller de Turisme el manresà Josep Huguet. En declaracions a aquest diari, va manifestar que la mort de Vilalta suposa "una pèrdua lamentable".

També van expressar el seu condol per la defunció de Joan Carles Vilalta, Sergi Roca, president del Consell Comarcal del Berguedà, així com també Juli Gendrau, l'alcalde de Berga. "M'ha sabut molt greu perquè sempre havíem tingut un tracte molt bo, sempre ens havia col·laborat quan era director general de Turisme, fent evident el seu coneixement en la matèria i la seva estima a la seva terra". Gendrau va dir que "només puc lamentar la seva pèrdua, encara no fa gaire temps ens vam trobar pel carrer Major i vam estar conversant".

Des d'ERC, el partit de Vilalta on va començar a militar després de fer-ho al PSC des de jove fins que aquest es va integrar al PSOE, també van lamentar aquesta pèrdua. Enric Barrios, president local d'Esquerra, va destacar la disponibilitat i presdisposició que van trobar sempre en Joan Carles Vilalta. "Se'ns oferia per ajudar-nos en temes de promoció turística", va recordar. La seva implicació amb ERC a Berga va portar-lo a tancar la llista del partit en les passades eleccions municipals. "Sempre vam tenir el seu suport", va recordar Barrios, que el va veure per darrer cop a Barcelona en la històrica manifestació independentista de la Diada d'enguany.