El Consorci de Formació i d'Iniciatives Cercs-Berguedà i l'Ajuntament de Berga estudien ampliar el projecte per formar en el món de l'emprenedoria als escolars berguedans als centres de primària. A més dels centres que fins ara hi participaven en aquest curs, s'hi ha afegit l'escola concertada Xarxa.

Aquest treball forma part de la iniciativa "Emprenedoria a l'escola" que és una prova pilot d'un projecte en el qual participen 14 municipis de la província de tal de 21 centres educatius, amb més d'un miler d'alumnes.

A través d'aquesta iniciativa es vol impulsar la cultura emprenedora mitjançant la creació de cooperatives escolars organitzades i gestionades pels alumnes de cinquè i sisè de primària. Aquest programa el promou la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i la Generalitat.

D'altra banda, l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà col·laboren en el nou Pla de Transició al Treball (PTT) que aquest curs 2012-2013 ofereix un nou curs d'auxiliar d'agropecuària. S'afegeix al ja existent que és de mecànica i electricitat. Les classes teòriques d'aquesta formació es fa fa a les aules del Telecentre. Les pràctiques es realitzen en una nau equipada del polígon industrial de la Valldan així com també en un camp a la mateixa zona.