Des d´ahir dilluns dia 10 al vespre, Sant Jaume de Frontanyà, el municipi més petit de Catalunya, forma part de l´Associació Catalana de Municipis. El president Miquel Buch, va assistir al ple municipal i va posar l´ACM a disposició del municipi.

El poble de Sant Jaume de Frontanyà, situat al Berguedà, compta amb només 26 habitants i és el municipi més petit de Catalunya. Pel president de l´ACM, Miquel Buch, el fet que Sant Jaume de Frontanyà s´hagi adherit a l´ACM és la mostra que l´Associació treballa pels municipis per igual, sense tenir en compte el nombre d´habitants ni les seves dimensions ni la ubicació geogràfica. "des de l´ACM seguim l´exemple de Prat de la Riba que amb la creació de la Mancomunitat de Catalunya ens va ensenyar els beneficis d´un desplegament unitari de serveis per tot el territori català. Com a punt de partida d´un país unitari i fort" explica el president Miquel Buch que ahir al vespre va assistir al ple municipal on es va formalitzar l´adhesió.

Per Miquel Buch, en uns moments en que es qüestiona la presència de municipis petits, cal destacar la gran feina de proximitat que fan els càrrecs electes dels pobles petits.

Finalment, president de l´ACM s´ha posat a disposició de l´Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà per donar-li suport en tot el que "estigui a les nostres mans".

Amb Sant Jaume de Frontanyà, l´ACM compta amb 904 municipis adherits més 41 Consells Comarcals, 4 Diputacions i 36 Entitats Municipals Descentralitzades.