El president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha questionat aquest divendres que l'alcalde de Cercs, Ferran Civil (CiU), hagi assumit la vicepresidència primera de la Diputació tot i estar imputat. "Una cosa és la decisió que poguem prendre sobre imputats i una altra de diferent és que persones imputades rebin noves reponsabilitats polítques", ha manifestat. Tot i això, el líder d'Unió ha assegurat que la reflexió sobre Civil l'ha de fer l'intercomarcal de Barcelona comarques "perquè el càrrec polític assumit no depèn de l'àmbit nacional sinó del comarcal". Així ho va decidir el comité de govern d'Unió el passat dilluns.

En roda de premsa acompanyat del grup cívic Sentit Comú, Duran ha posat en relleu que si els alcaldes que han estat imputats haguessin deixat el càrrec, "molta gent hauria acabat la seva vida política", tot recordant casos més recents com el de l'alcalde de Vallirana i fins i tot de Josep Maria Vila d'Abadal, que quan era tintent d'alcalde "va estar imputat i fins i tot processat", ha subratllat.

Ara bé, ha afegit que "una cosa diferent és que aquesta persona assumeixi noves responsabililitats polítiques", com és el cas de l'alcalde de Cercs. Duran ha reiterat la necessitat de buscar un acord amb la resta de forces politiques per veure que es fa amb la figura de l'imputat. A més, el líder d'UCD ha criticat l'ús partidista de les últimes imputacions per casos de corrupció quan no els afecta directament. "No es pot utilitzar l'imputat en contra d'una formació política quan no és teu i en canvi amagar quan és teu", ha declarat.