Logos Berguedà és el nom del centre que impulsa l'emprenedora berguedana Virginia Parramon. Convertirà l'antic establiment de les Noies de l'Ametlla de Merola en un espai que oferirà un servei de restaurant, una llibreria especialitzada en temàtica berguedana, una sala de conferències però també per fer-hi recitals de poesia, dansa, concerts, exposicions, xerrades i projeccions. També s'oferiran activitats per a la quitxalla, marxandatge centrat en tèmtica berguedana i s'oferiran rutes guiades al Berguedà. En el futur es desenvoluparan altres activitats relacionades amb les arts escèniques aprofitant la proximitat del teatre de l'Ametlla.

La posada en marxa d'aquest projecte multidisciplinari serà possible gràcies a una inversió de 500.000 euros, que servirà per donar feina inicialment a 5 persones. Logos Berguedà s'inaugurarà aquest juny. L'espai programarà temporades monogràfiques, per exemple dedicades a berguedans il·lustres. La promotra del projecte va dir que el setembre anunciaran quin serà l'eix de la primera temporada del nou centre. El projecte ha tingut una ajuda de 154.00 euros dels fons Leader i també un crèdit de l'Institut Català de Finances. Parramon va fer una crida a la mobilització dels emprenedors locals perquè va dir que "no ens vindran a oferir feina" de fora. Creu que el Berguedà "té molt de potencial però li cal una empenta, continua sent una comarca de pas, ha de sonar més".

Àngel Asensio, arquitecte de l'obra, va explicar que el local té 280 metres construïts i s'han pogut preservar algunes estructures originals de l'edifici. Tindrà capacitat per a 70 persones. Per escalfar-lo s'utilitza l'energia geotèrmica, que aprofita l'escalfor de la terra.