L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha estat nomenat delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central. L'anunci l'ha fet aquest migdia el conseller de la Presidència, Francesc Homs, després del Consell Executiu d'aquest dimarts.

Nascut a Berga l'any 1969, Gendrau és alcalde de Berga des del 2007, militant de CDC, i ha exercit diversos càrrecs dins del partit. És enginyer en organització industrial i enginyer tècnic industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Ha fet diversos postgraus i especialitzacions en la redacció, organització i direcció de projectes industrials i en l'àmbit de les energies renovables.

La seva trajectòria professional ha estat vinculada a l'empresa privada, on ha exercit diverses responsabilitats tècniques. També ha estat professor associat de la UPC, al Departament d'expressió gràfica com a docent en l'àmbit de la redacció i execució de projectes tècnics en l'enginyeria industrial.

Militant de CDC, ha exercit diversos càrrecs al partit. Va ser militant de la JNC. Actualment és president de la Federació de les comarques de la Catalunya central.

Amb el seu nomenament, Gendrau relleva, així, el fins ara delegat del Govern, Jordi Moltó.