Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació per l'atropellament que va patir, el dia 1 d'abril, el ciclista berguedà Joan Manel Guirado a la carretera C-26. Tot i que en un primer moment es pensava que s'havia tractat d'una sortida de la via, la realitat, tal com ha denunciat a la policia el ciclista, és que va ser víctima d'un atropellament per part d'un conductor sense escrúpols que va fugir.

El problema d'aquest cas, segons apunten fonts de la policia, és que no hi ha testimonis ni pistes. El ciclista explica que va ser envestit per l'esquena al punt quilomètric 139,800 de la carretera C-26 mentre circulava en direcció a Avià. No va veure quin cotxe el va envestir. Ni ell ni ningú més perquè no se sap si hi ha testimonis. Guirado comenta que aquell dia, com fa habitualment des de fa anys, va sortir amb la bici. Anava sol. Quan circulava cap a Avià, en un revolt, va ser atropellat per darrere per un conductor que ni es va aturar a veure què havia passat. A causa de l'impacte va perdre el control de la bicicleta i va caure per un marge. Allà es va estar una bona estona i sense rebre auxili. Per sort, la topada no li va fer saltar del mallot el telèfon mòbil i a la zona hi havia cobertura. Va trucar a un amic seu que és bomber de Manresa i aquest va cuidar-se de mobilitzar el dispositiu d'emergències. El van rescatar d'un indret de difícil accés, adolorit, ferit i amb una luxació de la clavícula de què ha estat intervingut a l'hospital de Berga.

Guirado ha volgut donar a conèixer el seu cas per fer pedagogia i recordar un principi bàsic als conductors que no ho tinguin clar: en cas d'un accident cal socórrer l'afectat sempre.