L'empresa de precuinats Solucions Alimentàries R5G tancarà la seva planta a la Pobla de Lillet (Berguedà) i ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per als seus 40 treballadors.

En declaracions a Efe, el secretari general d'UGT de Catalunya al Bages i al Berguedà, Miguel Espejo, ha assenyalat que el període de consultes d'aquest expedient d'extinció va acabar dimecres passat, sense que la situació econòmica de l'empresa hagi experimentat cap canvi.

"Si no hi ha cap canvi d'última hora en 15 dies tots els treballadors aniran a l'atur i l'empresa tancarà", ha lamentat Espejo, que ha sostingut que la companyia seguirà buscant "fins a l'últim moment" algun inversor que es faci càrrec de tornar a floti la fàbrica, una de les poques de la comarca de l'Alt Berguedà.

Espejo ha assenyalat que en les negociacions amb l'empresa no s'està estudiant cap xifra d'indemnització per als treballadors que perdin la seva ocupació, ja que l'empresa "no està en condicions òptimes per afrontar-la".

En aquest sentit, ha destacat que els treballadors acumulen més de 200 dies d'endarreriments en els seus sous, la qual cosa es tradueix en més de quatre mesos sense ingressos.

De la seva banda, la producció de la fàbrica, que subministra principalment a supermercats, està paralitzada des de fa més de 20 dies.

"Els treballadors segueixen anant però no tenen treball. Aquesta situació és insostenible", ha dit el sindicalista, que ha dubtat que s'acabi trobant una via alternativa al tancament.

La planta es va instal·lar a la Pobla de Lillet el 2008 de la mà del Grup Rocha, que posteriorment la va traspassar a la firma d'alimentació ISS.