El barri vell de Berga s´acomiada de l´exposició que l´ha retornat als anys 60

La mostra ha permès als més joves descobrir una zona de la ciutat sovint oblidada per molts

23.04.2013 | 09:22

El barri vell de Berga va acabar ahir el seu particular viatge a la dècada dels 60. Obert als 60's, l'exposició que ha permès recordar el dinamisme comercial de la zona més antiga de la ciutat en anys passats, va tancar ahir. Durant set setmanes, han visitat la mostra unes 2.500 persones. Com a comiat, en un dels establiments que han reobert portes durant aquests dies, el forn Sant Roc, es venien unes pastes de forner commemoratives, al preu de 20 duros, si es volia pagar en pessetes, o 60 cèntims, si només es tenien euros.
Va ser la cloenda d'una exposició que ha representat una injecció d'il·lusió i autoestima per als veïns del sovint oblidat barri vell de la ciutat. En especial, els del carrer Buxadé, on ja no queda ni una sola botiga oberta. La directora del Museu Comarcal de Berga, Alba Perarnau, destacava que "sense els veïns no s'hagués pogut fer aquesta exposició. Se l'han fet seva i han col·laborat moltíssim". La mostra ha estat bona per als veïns, però alhora ha permès assolir un altre dels objectius dels seus creadors, que era "posar en valor" aquesta zona de la ciutat, recordava ahir el director del projecte, Martí Picas, "i que la gent la tornés a descobrir, i sobretot els joves".
Perarnau també remarca que l'exposició ha permès "obrir la mentalitat de la gent a deixar-nos peces". Les botigues de l'exposició han mostrat estris del comerç del passat (com per exemple balances), productes antics i fotografies. La directora del museu remarca que "ens tiba molt tot el tema del barri vell, que està desaprofitat, i aquesta ha estat una manera de fer que la gent se'n recordi". Amb una satisfacció tan generalitzada, sembla clar que la iniciativa s'ha de repetir. Això sí, "fent alguna cosa diferent".
Obert als 60's ha estat una exposició especial per a Berga, que ha tingut la col·laboració dels membres del Taller Coloma, que s'han encarregat de la vigilància dels diferents espais.

Berguedà

Un punt de distribució i un centre per fer estella

L'edifici podria acollir un servei de logística de productes agroalimentaris de la comarca

Gaspar Hernández, avui al club de lectura del Museu de la Colònia Vidal, a Puig-reig

El Museu de la Colònia Vidal, acull avui, dimecres, un dels dar-rers actes, dins del Dia...

Els militants de les JERC de Berga renoven la seva junta permanent

La secció local de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Berga han...

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

L'espai servirà de sala polivalent i podrà acollir les activitats de la festa major i altres actes

Gironella té previst enllestir el gener la pista esportiva del Cap del Pla

Gironella té previst enllestir el gener la pista esportiva del Cap del Pla

L'alcalde de Gironella, David Font, preveu que a mitjan gener del 2018 s'hagin enllestit els...

Enllaços recomanats: Premis cinema