El barri vell de Berga va acabar ahir el seu particular viatge a la dècada dels 60. Obert als 60's, l'exposició que ha permès recordar el dinamisme comercial de la zona més antiga de la ciutat en anys passats, va tancar ahir. Durant set setmanes, han visitat la mostra unes 2.500 persones. Com a comiat, en un dels establiments que han reobert portes durant aquests dies, el forn Sant Roc, es venien unes pastes de forner commemoratives, al preu de 20 duros, si es volia pagar en pessetes, o 60 cèntims, si només es tenien euros.

Va ser la cloenda d'una exposició que ha representat una injecció d'il·lusió i autoestima per als veïns del sovint oblidat barri vell de la ciutat. En especial, els del carrer Buxadé, on ja no queda ni una sola botiga oberta. La directora del Museu Comarcal de Berga, Alba Perarnau, destacava que "sense els veïns no s'hagués pogut fer aquesta exposició. Se l'han fet seva i han col·laborat moltíssim". La mostra ha estat bona per als veïns, però alhora ha permès assolir un altre dels objectius dels seus creadors, que era "posar en valor" aquesta zona de la ciutat, recordava ahir el director del projecte, Martí Picas, "i que la gent la tornés a descobrir, i sobretot els joves".

Perarnau també remarca que l'exposició ha permès "obrir la mentalitat de la gent a deixar-nos peces". Les botigues de l'exposició han mostrat estris del comerç del passat (com per exemple balances), productes antics i fotografies. La directora del museu remarca que "ens tiba molt tot el tema del barri vell, que està desaprofitat, i aquesta ha estat una manera de fer que la gent se'n recordi". Amb una satisfacció tan generalitzada, sembla clar que la iniciativa s'ha de repetir. Això sí, "fent alguna cosa diferent".

Obert als 60's ha estat una exposició especial per a Berga, que ha tingut la col·laboració dels membres del Taller Coloma, que s'han encarregat de la vigilància dels diferents espais.