El patronat de la Patum vol aconseguir que els salts de les passades de dimecres i dissabte s'acabin més d'hora i no s'allarguin més de vuit hores com passa actualment. En les dues darreres edicions de les festes de Corpus, i especialment en la jornada de dimecres, el recorregut va finalitzar a quarts de 5 de la matinada. Prop de nous hores de salts amb els corresponents tirabols.

Albert Rumbo, gerent del patronat de la festa, ha assegurat que "tothom està d'acord que s'ha d'escurçar", i ara s'està estudiant la manera de portar-ho a la pràctica. El que es considera clau és que les comparses de foc que hi participen -maces i guites- facin els seus salts i esperin el mínim possible els gegants. D'aquesta manera es creu que la successió dels diferents salts serà més àgil i s'acabarà abans. "Pot semblar que uns minuts no tenen importància, però només que se n'endarrereixin cinc a cada salt al final és gairebé una hora i mitja", ha remarcat Rumbo. El fet és que si quan els gegants arriben al lloc on s'ha de fer el salt encara no han acabat o ni tan sols començat els que els precedeixen, els geganters han de fer mans i mànigues per deixar-los arrecerats de la gentada i després tornar-los al mig del carrer. Tot plegat va endarrerint l'evolució dels salts. Rumbo ha precisat que s'analitzarà si hi ha alguna manera de millorar la comunicació entre els responsables de les comparses i els músics per coordinar el timing del salts.

També s'està estudiant com garantir la comunicació amb els músics en els salts a la plaça. El bullici de la festa fa molt difícil poder parlar amb els músics per part dels responsables de les comparses o a l'inrevés. S'ha establert que les indicacions entre les colles i músics es facin a través dels respec-tius caps.