Què pensen dos homes d'Església i escriptors com Climent Forner i Josep Maria Ballarín? Aquesta és la pregunta a la qual es vol donar resposta dissabte, 29 de març, a partir de les 6 de la tarda al teatre de l'Ametlla de Merola. El centre Logos Berguedà engega el seu programa Berguedans Il·lustres, que enguany està dedicat a retre un homenatge a Climent Forner, Creu de Sant Jordi i medalla d'or de la ciutat de Berga. Els actes començaran dissabte amb el diàleg esmentat i continuaran diumenge 30. Es faran noves propostes els dies 4, 6 i 12 d'abril.

La responsable de Logos Berguedà, Virgínia Parramon, ha explicat que Berguedans Il·lustres és una de les activitats que promou el centre per tal de reconèixer l'obra i la figura de berguedans que hagin excel·lit en la seva feina. L'arrencada serà una tertúlia moderada pel poeta Miquel Desclot que protagonitzaran el fill de la Lola de cal Guillema -com es presenta Forner- i l'autor de Mossèn Tronxo. Josep Maria Ballarín és la personalitat a la qual Logos vol retre homenatge el 2015 i per això se l'ha convidat a participar també en aquest espai de debat amb Foner "sobre allò humà i allò diví", ha dit Virgínia Parramon. "Serà com si fos una tertúlia però molt propera", en la qual el moderador introduirà els temes per comentar. L'entrada és lliure.

Diumenge l'activitat se centrarà a explicar la faceta de traductor de mossèn Climent Forner. Miquel Desclot parlarà de Guillem de Berguedà i de les traduccions que n'ha fet Climent Forner del provençal al català. La proposta també inclou escoltar com sonava la veu dels trobadors gràcies a l'actuació del musicòleg i cantant Toni Madueño. En aquest cas l'activitat costarà 15 euros. Es farà a 2/4 de 7 de la tarda també al teatre de l'Ametlla de Merola.