Diverses entitats del Berguedà han engegat una campanya per donar suport a un veí del municipi que s'enfronta a una possible pena de 6 anys de presó i dues multes de 4.560 euros per una suposada a agressió a un regidor del PP durant la Patum de 2012. Amb el lema 'Prou repressió a l'independentisme! Absolució Teti!', han fet públic un manifest on demanen l'arxivament de la causa i denuncien la "tàctica del govern espanyol i del PP per estendre la difamatòria imatge d'un poble català hostil i discriminatori". Els fets van passar durant el passacarrers de la Patum, quan presumptament un jove va insultar i fer un cop al cap al regidor del PP a l'Ajuntament de Berga, Joan Antoni López.

Durant el passacarrers de la Patum de 2012 un veí de Berga va agredir presumptament l'únic regidor del PP al consistori i també va insultar-lo. El regidor popular Joan Antoni López va presentar una denúncia "perquè els jutjats i la policia coneguessin els fets i els qualifiquessin segons creguessin convenient", segons ha explicat ell mateix a l'ACN. López ha relatat que el jove "portava molta estona increpant-me fins que em va clavar un cop de puny mentre jo participava a la rua com a regidor dins del cordó de seguretat".

Ara, algunes entitats com l'ANC de Berga, el Casal Panxo, Arran o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han decidit engegar una campanya de suport al jove encausat davant la petició de la fiscalia de demanar fins a sis anys de presó per a Sergi Rodríguez, conegut com a Teti, i també dues multes que sumen un total de 4.560 euros. La fiscalia l'acusa d'atemptat contra l'autoritat a un membre de la corporació local, ja que considera que l'incident s'hauria produït mentre Joan Antoni López desenvolupava les seves funcions de regidor.

Els signants han donat a conèixer aquest dijous al vespre la campanya, que porta per nom 'Prou repressió a l'independentisme! Absolució Teti!', i que exigeix "l'arxivament immediat de la causa oberta contra el Teti i la seva lliure absolució". El portaveu del col·lectiu de suport al jove berguedà, Oriol Marquès, ha explicat a l'ACN que engegaran una campanya de recollida de signatures i adhesions, tant de particulars com d'entitats, per denunciar la "desproporcionalitat del cas judicial". A més, Marques ha anunciat que intentaran que tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Berga, a excepció del PP, presentin al proper ple municipal una moció demanant l'absolució del Teti.

Marquès ha manifestat que el cas ha arribat a aquest extrem pel "caràcter espanyolista del regidor de Berga i les seves ambicions polítiques perquè si no, no té sentit tot el que està passant". En aquest sentit, en el comunicat fet públic pel grup de suport denuncien que "és absurd i del tot inadmissible la possibilitat que per només un suposat calbot una persona pugui entrar a la presó" i creuen que la decisió de la fiscalia "respon a les pressions exercides des del poder espanyol per tal d'encausar al Teti sota delictes greus que podrien suposar la seva entrada a presó".

Els impulsors de la campanya consideren que "som víctimes, tots i totes, de la tàctica del govern central que pretén generar una tensió allà on no hi és per justificar qualsevol mesura repressiva més potent que tindrà com a finalitat darrera aturar el procés català d'emancipació nacional i social". "La societat berguedana no pot tolerar aquest nou abús dels aparells de l'estat, que lluny de diluir racionalment les possibles responsabilitats del Teti en els fets, fa que avui ens trobem davant d'un nou procés contra un berguedà pel fet de ser independentista", han denunciat.

De la seva banda, el regidor del PP que va posar la denuncia contra el jove berguedà considera que aquesta campanya és una "utilització dels fets que van passar", ja que "jo ho hagués denunciat igualment, tan me fa la ideologia de la persona". Per això, López considera que es tracta d'un "aprofitament dels fets per part de la CUP". "Crec que és totalment irrellevant la ideologia de la persona, ja sigui independentista o no, jo hagués denunciat els fets fos quina fos la seva ideologia", ha apuntat el regidor popular.

El ple de Berga va reprovar el mes de febrer unes paraules del regidor del PP

El ple de l'Ajuntament de Berga de principis del mes de febrer va aprovar una moció de reprovació al regidor del PP, Juan Antonio López, per les seves declaracions a la Convenció del Partit Popular de Valladolid. López va dir-hi que si és l'únic regidor del PP al Berguedà és perquè "fa 30 anys que estem sotmesos a la pressió de radicals independentistes" i que a la Catalunya Central "és molt difícil ser del PP i trobar candidats per la pressió social que hi ha. És viure pressions cada dia per part de segons quins grups". Els partits de la CUP, CiU i els regidors no adscrits del PSC van exigir-li que es retractés públicament d'aquestes paraules i reconegués que les seves declaracions no reflectien la realitat.