Puig-reig va traslladar-se ahir a l'edat mitjana per reviure els temps en els quals la vila va esdevenir centre d'una comanda templera. Enguany l'escenografia i les recreacions històriques han gua-nyat protagonisme a la festa, i han situat els visitants de l'entorn del castell en uns temps en què les pestes, la fam, les lluites i les animacions de carrer eren habituals.

Centenars de persones han passat aquest cap de setmana pel mercat dels templers de Puig-reig, que enguany arribava a la quarta edició. Una quinzena d'entitats, moltes de les quals del poble, però també de recreació històrica vingudes d'arreu, han permès al públic fer un vertader passeig per l'edat mitjana. El president de l'Associació Cultural Templera de Puig-reig, Dídac Flores, va remarcar la implicació de les associacions locals en la festa: "això és el moll de l'òs, sense ells no seria viable", explicava, ahir, enfundat en la seva indumentària templera.

Amb l'objectiu de seguir treballant per la consolidació de la festa, l'organització es marca, com a repte per a l'any vinent, "no augmentar el nombre d'activitats però sí variar-ne alguna i, sobretot, millorar-ne la qualitat i l'escenografia". De fet, aquest cap de setmana ja s'ha fet ben visible l'aposta de Puig-reig per divulgar la història del municipi, a través de desenes d'actors, i sobretot el seu vincle amb l'orde del Temple.