L'anhelada estació d'autobusos de Berga es construirà al costat del pàrquing de la Font del Ros. L'Ajuntament ha notificat al departament del Territori i Sostenibilitat que és la ubicació preferida pel consistori, i consensuada entre associacions veïnals i agents econòmics. El mateix departament va elaborar un informe amb sis opcions diferents sobre l'indret on es podria construir l'equipament. En la decisió final ha pesat el cost i la viabilitat de l'execució de les obres i la ubicació. Berga és una de les poques capitals de comarca que encara no tenen estació d'autobusos. Fa prop de quinze anys que veïns i empresaris reivindiquen l'equipament i que els principals partits polítics en prometen la construcció en el seus programes electorals.

Tot i que encara no hi ha data per començar a portar a terme les tasques de construcció, el govern local considera que aquest pas és important i que es camina en la bona direcció. El regidor de Mobilitat, Ramon Bajona, assegura que durant el juliol, des de l'àrea que encapçala es treballarà per adquirir un compromís de la Generalitat sobre quan es podrà executar les obres. Encara se n'ha de redactar el projecte, però el cost previst per construir l'estació d'autobusos en aquest emplaçament s'eleva a 1.090.000 euros. És la proposta més assequible econòmicament si no es tenen en compte les dues opcions que hi havia de reformular l'espai de la part alta del passeig de la Pau -on actualment estacionen els autobusos, fet que crea un caos circulatori important en les hores de més afluència- i una altra al mateix pàrquing de la Font del Ros.

El projecte escollit passa per construir l'estació al costat del pàrquing de la Font del Ros, al costat de la carretera de l'entrada de Berga. Just abans de la rotonda que dóna accés al passeig de la Pau i al mateix barri de la Font del Ros. Amb l'equipament es perdrien algunes places d'aparcament actuals, però es miraria de guanyar-ne algunes a la mateixa zona d'estacionament.