L'Ajuntament de Berga ha trobat finalment el finançament necessari per comprar el mobiliari del nou hotel d'entitats que es preveu que es posi en marxa el setembre a l'antic centre cívic. Tenir els mobles era una condició indispensable per oferir l'espai a les entitats interessades a utilitzar-lo.

L'Ajuntament de Berga ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació la Caixa, que implica una aportació de 12.000 euros per part de l'entitat bancària. Uns diners que permeten la compra dels mobles i deixar l'equipament gairebé finalitzat. Així ho ha explicat la regidora de Benestar Social, Maribel Iglesias, que assegura que el procés ha estat més llarg del que s'esperava inicialment -ja que es preveia poder obrir l'espai per Pasqua.

Cal recordar que la proposta de transformar el centre cívic -que fins el setembre del 2011 era la seu de l'escola de música- va iniciar-se fa gairebé tres anys. Durant aquest temps, s'han posat a punt les instal·lacions, s'han reestructurat els espais per a l'ús de les associacions i també s'ha adaptat l'edifici amb la instal·lació d'un ascensor. En els darrers mesos s'han fet obres en la instal·lació elèctrica i s'han repintat les estances a través dels plans d'ocupació.