Gironella recorda avui els grans incendis del 1994 amb una caminada nocturna que ha organitzat la Creu Roja. El recorregut, de vuit quilòmetres, comença a 2/4 de 9 del vespre a la plaça de l'Estació de Gironella i acaba al mateix punt. Els participants hauran de passar per Viladomiu cap a la gasolinera de Cal Bassacs i avançaran fins a l'ermita de Sant Marc, on hi haurà un avituallament. El recorregut passa després per darrere de la zona de les Roques i surt al barri de la Font dels Tòrracs. Des d'allà, continua per Cal Blau i torna fins al centre de Gironella.

Aquesta zona, com tantes altres del baix Berguedà, va resultar cremada durant els incendis del 1994. Vint anys després, continua la regeneració dels boscos, sobretot amb el creixement de nous exem-plars de roure i alzina on abans hi havia pinassa.

La caminada nocturna servirà per promocionar la campanya del Sorteig de l'Or, una de les principals fonts de finançament de l'entitat. La inscripció costa set euros i inclou una butlleta per al sorteig, amb la qual es poden guanyar fins a tres milions d'euros. Per apuntar-s'hi només cal reservar plaça a les oficines de la Creu Roja a Gironella o bé mitja hora abans de la caminada. Els organitzadors diuen que cal portar un llum frontal. La Creu Roja destaca en un comunicat que "els incendis del 1994 van suposar una de les mobilitzacions més importants que ha hagut de fer mai la Creu Roja Berguedà". Recorden que la benzinera es va convertir en un punt de trobada i en un centre de suport del dispositiu d'emergències, on acudien els veïns i veïnes del baix Berguedà.