El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha concedit quatre subvencions a l´Ajuntament de Berga i al Patronat Municipal de La Patum per tal de poder tirar endavant diferents iniciatives relacionades amb la festa gran de la Ciutat. La quantitat total d´aquestes subvencions és de 70.777€

La primera de les ajudes que es rebrà està dotada amb 44.706€ i es tracta d'una ajuda genèrica per a la celebració de La Patum, per tal de poder fer front a les despeses de caràcter ordinari que genera la Festa.

La segona de les iniciatives subvencionades és la restauració de la totalitat de la comparseria patumaire i la seva digitalització en 3D, fet que permetrà disposar de tota la informació possible de les comparses per tal d'evitar haver-ne de fer moltes. La partida destinada a aquesta actuació és de 7.144€, quantitat imputable a la línia d'activitats de cultura popular i tradicional i associacionisme organitzades per corporacions locals o entitats sense ànim de lucre.

La tercera subvenció que rebrà La Patum és per la creació del musical de Berga i La Patum, fons que s´ha començat a gestar a partir de la formació, l´any passat, del grup Quimserra, grup de treball a l´entorn de la música de La Patum i de Berga. Aquesta iniciativa serà dotada per la Generalitat amb 4.605€.

La darrera de les propostes subvencionades serà dins la línia d'edició de treballs relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana. La quantitat d´aquesta ajuda serà de 14.322€, que aniran destinats a la reedició del llibre ´Patum!´, una obra que fou editada per primera vegada l´any 2001.