A Berga s'està realitzant una enquesta telefònica per tal de saber l'opinió dels berguedans sobre els possibles candidats alcaldables de diferents formacions polítiques. Ara per ara, es desconeix el partit que la realitza oficialment. Fonts oficioses han indicat que podria ser CDC, però fonts del comitè local de Berga han dit que desconeixen que el partit estigui realitzant cap enquesta.

Una de les preguntes que fan als enquestats té a veure amb la notícia que Regió7 avançava ahir: l'alcaldable de CiU s'haurà de triar entre l'actual batlle, Juli Gendrau, i dos aspirants, Antoni Biarnés i Ramon Minoves. Els enquestadors demanen als enquestats que puntuïn deu possibles candidats que enumeren. Per CiU són Juli Gendrau, Antoni Biarnés, Ramon Minoves (CiU) més el regidor Àngel Guiu, que no ha volgut confirmar ni desmentir si té ganes de ser alcaldable. També es demana sobre l'alcaldable d'ERC Enric Barrios; el regidor de la CUP Francesc Ribera; la portaveu d'Impuls, Ermínia Altarriba, i el coordinador, Jordi Pujals; el regidor del PP Joan Antoni López Noguera, i l'actual alcaldessa d'Olvan, la socialista Judit Carreras, de qui el 2011 ja es va especular amb la possibilitat que fos la candidata del PSC per Berga. Es demana quin consideren que ha de ser el futur alcalde de Berga. L'enquesta també serveix per demanar que es faci una valoració de la gestió del govern de CiU en diferents àrees i per saber les potencialitats i debilitats de l'executiu.

L'enquesta planteja també si podria tenir requesta electoral una coalició entre Impuls i exmebres del PSC i ERC. Igualment es demana la intenció de vot i també saber a quin partit van votar a les anteriors eleccions municipals celebrades el 2011.