La integració dels exregidors del PSC ara com a membres d'Impuls a la llista d'ERC a Berga per als comicis locals del 2015 està generant un important malestar a les bases del partit republicà a la capital, segons ha pogut saber aquest diari. Fins i tot hi ha militants que s'han arribat a plantejar la possibilitat de plantar-se i abandonar el projecte com una reacció de rebuig davant d'un hipotètic nomenament de l'actual portaveu del grup d'Impuls a la capital, Ermínia Altarriba, com a alcaldable de la formació.

En declaracions a Regió7, Ermínia Altarriba ha reconegut que "estem parlant amb Esquerra per anar junts a les eleccions del 2015 a Berga i veurem on arribem i on ens porta". Amb tot, no ha confirmat ni desmentit que vulgui liderar la llista d'ERC i ha argumentat que "no em pertoca a mi decidir-ho". Altarriba sí que ha negat que s'hagi entrevistat amb responsables de la direcció nacional d'ERC a Barcelona juntament amb Ernest Margall per tal d'aconseguir que membres d'Impuls s'integrin a la llista d'ERC a la capital i també liderar aquesta llista.

Per la seva banda, Enric Barrios, que fins ara és l'únic alcaldable oficiós d'Esquerra a Berga, ja que encara no s'ha fet la tria oficial del candidat, ha reconegut que la direcció nacional del partit els ha demanat que "mirem de donar facilitats perquè la gent del PSC s'integri al nostre partit".Amb tot, ha dit que no li consta que aquestes directrius incloguin que Ermínia Altarriba hagi de ser l'alcaldable de Berga per ERC o que s'hagi posat com a condició per fer la llista d'Esquerra que membres d'Impuls en formin part, com es queixen fonts de les bases del partit republicà.