Les maces i les guites de la Patum infantil, juntament amb el tabaler i els àngels, avui, es desplaçaran fins a Banyoles per fer-hi una exhibició en el marc de la 4a Fira del Món del Foc que se celebra a la capital del Pla de l'Estany del 18 al 20 de juliol.

Fonts del patronat de la festa berguedana han recordat que "aquesta serà la segona sortida en poc temps de la Patum infantil fora de Berga després que el 18 de maig de l'any passat fossin els gegants d'aquesta Patum els que es van desplaçar fins a Vic per tal d'apadrinar els nous Gegants Petits de la capital osonenca".

La representació berguedana adaptada per a l'ocasió als salts de maces i guites amb el tabaler i els àngels tindrà lloc avui a les 12 del migdia i és una de les activitats que els organitzadors de la Fira del Món del Foc han destacat per la seva excepcionalitat.

El Berguedà i la Patum tindran més presència en aquesta fira que converteix Banyoles en la capital catalana del foc aquest cap de setmana. La presència dels petits patumaires coincideix amb l'exposició itinerant de la Patum. A més, l'associació La Patum, productors hi tindrà un estand "per tal de donar a conèixer tots aquells productes adherits a la marca Patum". L'exposició itinerant de la festa berguedana es pot visitar al pavelló municipal d'esports de la Draga

Organitzada per Gàrgoles de Foc i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya "la Fira del Món del Foc pretén ser una mostra geogràfica i participativa de la cultura popular amb ús de pirotècnia". Es tracta "d'una fira d'àmbit nacional que convocarà tot el món del foc a Banyoles, amb més d'una trentena d'activitats i espectacles" entre els quals la ja esmentada Patum dels menuts.