Joan Torres, de 49 anys i treballador de l´Hospital Sant Bernabé de Berga, va ser escollit la setmana passada nou coordinador d´ICV a Berga. Torres substitueix a Josep Antoni Hernández, qui fou candidat a l´alcaldia de Berga a les passades eleccions municipals.

Torres reconeix que "assumeixo la responsabilitat amb il·lusió i ganes de treballar amb dos objectius: fer més gran el projecte ecosocialista a la ciutat de Berga i aconseguir representació a l´Ajuntament les properes eleccions municipals" previstes per al maig de 2015.

Tot i que en els comicis de 2007 i 2011 es van quedar a les portes els ecosocialistes no han obtingut representació a l'Ajuntament des de l´època del PSUC. Així, segons el nou coordinador ecosocialista, "cal treballar perquè les esquerres siguin majoria a l´Ajuntament, per posar-lo al servei de les persones i portar a la pràctica, per exemple, polítiques de tarifació social i garantir que ningú quedi exclòs dels serveis públics, i afegeix "treballar per un ajuntament més transparent i participatiu".

Durant els últims mesos hi han hagut diverses incorporacions a ICV de Berga i durant la tardor "continuarem treballant per incorporar nova gent al projecte i començar a parlar de la confecció de la llista electoral on, ara per ara, encara no està decidit qui serà el nostre cap de llista".

En aquest sentit, Torres afirma també que "ICV sempre ha demanat i defensat la unió de les esquerres, per poder ser una clara alternativa i construir espais de confluència i trobada". Torres posa com a exemple l'assemblea oberta celebrada a nivell nacional sota el lema "Ara és demà" on entre altres forces polítiques i associacions van participar membres d´Impuls pel Berguedà. En qualsevol cas per al nou coordinador ecosocialista "els acords s´han de fer en base a un programa, uns eixos programàtics acordats per totes les parts, amb un objectiu clar, canviar les prioritats existents actualment a l´Ajuntament".