El Tren de Ciment, anomenat popularment "carrilet" enguany celebra 100 anys del primer servei públic de viatgers. És per aquest motiu que el Grup FGC ha organitzat un Planning per a visitar l´Alt Berguedà i fer-hi un seguit d´activitats.

La històrica estació del Tren del Ciment a la Pobla de Lillet serà el punt de trobada, on de 9.30 a 10.30h, es podrà utilitzar el Photocall, fer les acreditacions i esmorzar. A més, es podrà visitar l´exposició "Ferrocarrils, secundaris, industrials i turístics a la Vall del Llobregat".

A les 10.30 s´iniciarà el recorregut amb el carrilet, fins als Jardins Artigas on s´hi farà una visita guiada. Una hora més tard es continuarà el recorregut amb el tren fins al Museu del Ciment on també s´hi durà a terme la visita. Cap a les 13h hi haurà el recorregut de tornada a La Pobla i més tard es visitarà la Mina de Petroli.

Concurs d´Instagram

El concurs de fotografia serà l´al·licient d´aquesta visita. Totes les fotografies realitzades en els punts visitats durant el dia 3 d´agost, ja sigui amb dispositiu mòbil o càmera, podran penjar-se a la xarxa social Instagram. Es donarà un marge de 6 dies per a poder publicar-les amb els hastags #DescobreixElBergueda i #bcnmoltmes i les millors fotografies seran premiades amb diversos obsequis.

Durant la setmana del 11 al 17 d´agost, es farà pública la decisió del jurat i es descobrirà els guanyadors que podran emportar-se un dinar gratuït al restaurant La Closa de Castellar de n´Hug, dues entrades al Bikepark de La Molina, cinc bitllets de cremallera i parc lúdic a Vall de Núria o cinc paquets combinats del Tren del Ciment, els Jardins Artigas i el Museu del Cimenté.

A més, algunes de les bosses de benvinguda que es donaran a tots els participants tindran premi, i al moment es podrà comprovar si s´ha guanyat un lot de productes de conserves artesanes l´Aranyonet o de Vermut Murcarols.