La Generalitat creu que el Tren del Ciment de la Pobla i Castellar de n'Hug és un recurs turístic viable i una eina de dinamització per a l'alt Berguedà, i referma el seu compromís per mantenir aquesta instal·lació, que avui exactament celebra el centenari de l'inici del servei públic de transport de viatgers.

Ahir a la tarda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat dels alcaldes de Guardiola, la Pobla de Lillet, Castellar de n'Hug i altres dirigents comarcals, a més de la plana major de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), va participar en un viatge commemoratiu d'aquest aniversari tan rodó. I va llançar un missatge diàfan: el Govern català aposta per aquest actiu turístic, el Ferrocarril Truístic de l'Alt Llobregat, que cada temporada solen utilitzar uns 20.000 viatgers.

Així ho va manifestar a Regió7 Pere Calvet, director general de FGC. Aquest nombre de viatgers es considera suficient per garantir el servei i també perquè "és una decisió tant del departament com de l'empresa de mantenir obert aquest recurs turístic, que és un impulsor del Berguedà. Pensem que cal fer l'esforç de mantenir-lo". Calvet va assegurar que aquesta voluntat es traduirà en millores en la gestió."La nostra aposta és mantenir obert aquets carrilet", va reblar.