L'Espunyola celebra avui el dia fort de la seva fira mercat, que arriba a la quinzena edició pendent que faci bon temps.

Els organitzadors esperen que avui hi hagi un centenar de parades, que oferiran un ampli ventall de productes antics i de recanvis de cotxes. També es faran demostracions del segar i el batre, i de tractors antics i de nous.

L'epicentre de la mostra és l'edifici del consistori i centre cívic d'aquest municipi de poc més de 265 habitants, que amb la celebració d'aquesta peculiar fira mercat espera acollir al voltant de 2.000 visitants, multiplicant per vuit el seu cens.

La zona més propera als edificis és on es concentren les parades. A l'interior es fan diferents activitats, com per exemple una exposició de quadres de pintors del Berguedà i fotos antigues. Al camp de a l'altra banda de la carretera s'hi desenvolupen les demostracions d'antics oficis del camp. A sota d'aquest camp es condiciona un prat perquè els visitants hi pu-guin aparcar. També hi haurà una trobada de cotxes i motos antics.