Gironella ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida de «la festa major de referència del Berguedà» que començarà el dijous 14 d'agost i s'allargarà fins al 19 d'agost. Durant aquests 6 dies es faran 29 actes per aconseguir la festa gran d'aquest municipi continuï sent «la més participada» de la comarca i rodalies en paraules del seu alcalde David Font. El batlle acompanyat del regidor de Festes Roger Ballús que va assumir aquesta àrea aquesta primavera han presentat el programa d'actes de la celebració a l'edifici consistorial. Han aprofitat l'ocasió per mostrar la imatge de la festa del gironellenc Martí Barcons.

David Font ha explicat que la festa major de Gironella és la de referència la comarca perquè combina un gran nombre d'acte i de qualitat. Així ha destacat que la festa gran portarà al poble dues de les cinc millors orquestres de Catalunya com són la Montgrins i la Principal de la Bisbal que oferiran els formats amb sardanes, ball i concert. Font ha explicat que aquestes formacions apleguen en el format concert entre 1.000 i 1.200 persones. La festa combina activitat per a tots els gustos en diferents ubicacions del municipi.

Tot i que el consistori lidera l'organització del certamen també inclou les activitats d'entitat com la Festa Major Jove que enguany per primer cop celebrarà un acte a la piscina del poble.