El Centre de Formació de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB), ubicat al carrer Lluís Millet de Berga, disposa de tres nous espais "homologats per a la formació especialitzada vinculada als certificats de professionalitat".

Fonts del centre han explicat que els certificats de professionalitat "són un document oficial que acredita el coneixement i la competència professional per desenvolupar una activitat laboral d'acord amb les exigències de la producció i l'ocupació, independentment de si aquestes s'han obtingut a través de l'experiència professional o de la formació, tant formal com no formal".

Aquest reconeixement "té una validesa a tot l'estat espanyol i als països signants de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu, serveix per demostrar que les persones treballadores tenen aquella qualificació, en el moment d'optar a un lloc de treball en el qual s'exigeixi una qualificació determinada". Els certificats "faciliten l'aprenentatge permanent de la ciutadania mitjançant una formació modular, flexible i accessible, adaptada a cada moment".

L'Agència berguedana ha sol·licitat i obtingut "l'homologació dels espais, aules i tallers del nou centre de formació en les especialitats d'operacions auxiliars de serveis administratius i generals, serveis auxiliars d'estètica i atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials". Els nous espais homologats per impartir certificats de professionalitat s'afegeixen "a les especialitats de soldadura oxigàs i soldadura MIG/MAG i electromecànica de manteniment, ubicades als tallers formatius del Centre d'Empreses de Cercs". Properament es vol demanar l'homologació "d'espais per a l'obtenció de noves especialitats dels certificats de professionalitat".