Estudien com renovar el format de la Berga Bolet i de la Fira de Santa Tecla

L'Ajuntament i l'Agència plantegen canvis per dinamitzar les mostres i el comerç local

09.08.2014 | 07:30
Tast gastronòmic a la Berga Bolet de l´any passat
Tast gastronòmic a la Berga Bolet de l´any passat

La Fira de Santa Tecla, que se celebra el setembre, i la mostra Berga Bolet, l'octubre, enguany es renovaran per potenciar-les. Aquesta és la voluntat de l'Ajuntament de Berga i de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB). Representants d'aquest ens han començat a treballar-hi. S'han fet reunions amb representants de diferents sectors per buscar la seva implicació i complicitat.
L'objectiu és potenciar la fira de Santa Tecla com a mostra ramadera i agrícola però també del sector de l'agroalimentació berguedana. Pel que fa a la Berga Bolet, es treballa per reconvertir-la i fer que el divendres 3 d'octubre sigui una jornada professional sobre micologia, mentre que el dissabte 4 d'octubre el centre urbà de Berga esdevingui una plataforma de promoció del comerç i la gastronomia berguedana. Per ara s'ha plantejat realitzar activitats a les places de Sant Pere, del Forn i el carrer Major, tal com s'ha informat aquesta setmana els botiguers de la Unió de Botiguers i Comerciants, entitat que va crear la Berga Bolet el 2006. Els comerciants han de veure quines activitats poden fer per completar el programa que s'ha d'acabar de concretar. En l'àmbit gastronòmic s'ha apuntat la possibilitat de fer un concurs de cuina i un tast de tapes. Una altra de les propostes és que l'exposició micològica a cura de l'Agrupació Micològica del Berguedà duri més d'un dia perquè la puguin visitar també els escolars. Els canvis a la Berga Bolet suposaran que deixin de fer-se activitats el diu-menge per evitar la coincidència amb el Concurs de Boletaires.

Enllaços recomanats: Premis cinema