El Servei d'Ocupació del Berguedà posa en marxa la tercera edició del projecte "No estiguis parat. Mou-te!", que pretén mantenir actives les persones a l'atur, i combatre els efectes de la inactivitat perllongada a través de la promoció de l'esport, afavorir-ne la pràctica i els seus valors.

La voluntat d'aquest projecte és ajudar a adoptar una actitud positiva i activa per fer front a la situació d'atur. Amb l'activitat física i esportiva s'estimulen valors com l'esforç, la disciplina, la perseverança, l'autocontrol, la convivència, el treball en equip, el respecte als altres i l'esperit de superació davant les dificultats, imprescindibles per afrontar els reptes d'aquesta situació.

Enguany, les principals novetats són que en les caminades es buscaran rutes per descobrir espais d'interès cultural. A banda, es desenvoluparan activitats aquàtiques, tallers de relaxació i de noves tecnologies aplicades a l'esport.

El projecte s'iniciarà el 15 de setembre i durarà fins al 19 de desembre, amb dues sessions setmanals, i va dirigit a persones en situació d'atur, prioritàriament, persones de més de 45 anys, persones aturades de llarga durada i de menys de 30 anys. Les activitats es faran a Bagà, Cercs, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Avià, Berga, Casserres, Gironella i Puig-reig de forma itinerant. La iniciativa està impulsada per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i sota la coordinació del gimnàs AlterSport i BergaResort. Les inscripcions poden fer-se al Servei d'Ocupació de l'Agència.