El Punt Jove de l'Ajuntament de Berga ha programat un taller dedicat al cinema. L'activitat s'iniciarà demà, dimarts 19 d'agost, i s'allargarà fins dijous, 21 d'agost. Les classes es desenvoluparan de les 5 a les 8 de la tarda a la sala polivalent del Casino de Berga i seran a càrrec de Jaume Duran i Pep Vendrell.

El taller es dividirà en tres sessions. En la primera, més teòrica, es farà un repàs del cinema d'animació clàssic i actual i es veuran exemples en què es destacarà la importància del cinema d'animació, la complexitat i la bellesa, des dels seus orígens fins a l'actualitat. La segona sessió serà un taller més pràctic en el qual s'ensenyarà a fer cinema stop motion, i els participants podran desenvolupar les seves primeres animacions, que es faran amb Lego. I finalment, en la tercera sessió, es realitzaran animacions senzilles i divertides en què cadascun dels participants podrà aguditzar la seva originalitat i creativitat a l'hora de crear un breu audiovisual d'animació.

Per tal de participar en aquest taller cal inscriure's prèviament a l'ajuntament de Berga i fer el pagament de 5 euros, que és el cost del taller, als Serveis Econòmics del mateix Ajuntament. Els fulls d'inscripció es poden descarregar a la web www.ajberga.cat i també es poden trobar a l'OAC i al Punt Jove. Les inscripcions finalitzen avui dilluns.

Paral·lelament al taller, i com a cloenda es farà dijous una sessió de Cinema a la Fresca a la plaça Gran de la Font del Ros, amb la projecció del film La Lego pel·lícula (2014), de Phil Lord i Chris Miller. L'activitat s'iniciarà a les 10 de la nit, serà gratuïta i estarà oberta a tothom que hi vulgui assistir, independentment d'haver fet el taller.