L'establiment de Casserres Talia 1924 està d'aniversari i ho celebra fent un repàs a la seva història des que se'n té documentada l'obertura, el 1924, fins a l'actualitat. La seva propietària, Natàlia Camps, ha volgut celebrar els 90 anys de vida fent-se un autohomenatge. A ella, als seus pares, als seus avis i en el fons, assegura, a tots els que han passat per la merceria durant aquestes nou dècades.

La manera que ha escollit per compartir la satisfacció que la botiga hagi arribat on és, ha estat muntant una exposició als aparadors de l'establiment aprofitant la festa major de la vila. Els visitants que passin per davant dels vitralls de la botiga del passeig Bisbe Comelles 58 podran comprovar com ha evolucionat el comerç i la societat al llarg de noranta anys: ho podran fer a través de peces i articles corresponents a cada dècada (del 1924 al 2014), però també amb les frases que descriuen com es va viure cada època des de darrere el taulell.

En destaca per exemple la dècada del 1944 al 1954, "quan després de la guerra civil calia tornar a començar de zero" o la del 54 al 64, "que va ser el temps de revolució en la venda de mitges i cotilles". Una època que recorda d'una manera especial és la dels anys 70 i 80, amb la decadència del tèxtil al Berguedà, "que va fer que les compres augmentessin perquè hi havia una sensació que tot s'havia d'acabar". D'aquesta manera, i any a any, Camps fa un repàs dels records que conserva de la seva vida a la botiga, i del que li havien explicat a casa. No obstant això, comenta que des de ben jove ja va entrar al negoci, ajudant el seu pare i després la seva mare, perquè li agradava.

Aquesta exposició, que estarà oberta fins al proper 11 de setembre, també és un homenatge a la seva mare, Aurora Vilar, "perquè gràcies a la vitalitat que m'ha transmès, el negoci ha continuat". Per a Camps, estar al capdavant d'una merceria en un poble com Casserres "és tot un plaer", i tot i que assegura que ha passat èpoques bones i dolentes, fa un bon balanç d'aquestes nou dècades darrere del mostrador atenent tot tipus de clients.