Borredà espera des del 2003 la construcció de la depuradora per part de la Generalitat. L'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) del municipi està encallada des de fa onze anys, moment en què es va adjudicar conjuntament amb 58 depuradores més de municipis de Catalunya.

Aleshores, per la manca de pressupost, només es va redactar l'avantprojecte. L'alcalde de Borredà, Joan Roma, demana a la Generalitat celeritat en la redacció del projecte, ja que considera que és una obra "molt necessària per poder depurar les aigües brutes i poder-les retornar netes a la riera de Margansol." Després de tot aquest temps, la Generalitat es compromet a executar-la com a màxim el 2018. Roma explica que, a petició de saber com estava el projecte, ha rebut resposta del departament de Territori i Sostenibilitat. La Generalitat preveu el projecte com una de les prioritats per al programa d'actuacions dels propers tres anys (2015-2018).

El mateix Roma ha assegurat que des del consistori cada any s'ha sol·licitat l'execució de les obres. Actualment només hi ha un avantprojecte, que està en procés d'actualització després que l'Ajuntament fes diverses esmenes a la proposta per aclarir detalls sobre la ubicació de la planta i de la instal·lació, que Roma espera que siguin incloses al projecte. En aquest sentit, l'alcalde recorda que l'import del projecte, fa deu anys, era de 825.000,00 euros. "Esperarem a tenir el projecte executiu per valorar-lo i comprovar si contempla les al·legacions presentades en el seu moment per l'Ajuntament", afegeix.

Roma recorda que els terrenys on ha d'anar l'EDAR ja van ser expropiats, i "estan a l'espera de ser ocupats per aquesta important obra". Per altra banda, d'aquí a uns mesos s'iniciarà la primera fase de renovació del nucli antic de Borredà i, segons l'alcalde, "aquest projecte ja contempla la separació de les aigües netes de les brutes".