Un any. Aquest és el temps que queda per trobar una activitat alternativa a la central tèrmica de Cercs, que està aturada des del 31 de desembre del 2011. Si no es podria haver de desmantellar, operació amb un cost estimat pel consistori de 60 milions d'euros

Avui fa exactament tres anys que el director de negocis liberalitzats d'E.ON a Espanya, Javier Anzola, i l'alcalde de Cercs, Ferran Civil, van signar a la sala de plens del consistori de Cercs un acord per trobar activitats alternatives a la central. El termini per trobar nous usos a aquestes instal·lacions s'acaba el 2015.

Malgrat que en el seu dia s'havia especulat sobre la possibilitat de reconvertir-la en una central de biomassa, aquesta opció no s'ha concretat. I de moment, E.ON l'empresa propietària de la central, no ha decidit què farà amb aquesta instal·lació.

Fonts de la companyia alemanya han explicat a Regió7 que "els processos de reconversió i projectes industrials són molt llargs en el temps i a E.ON seguim estudiant totes les opcions". Les mateixes fonts han concretat que "l'objectiu és valorar totes les possibles opcions per tal d'optimitzar el seu valor, de manera que el projecte final sigui útil per a la companyia i, per descomptat, per a la comarca". Les mateixes fonts han dit que d'acord amb el conveni signat avui fa tres anys "continuem treballant amb diferents possibilitats que es faran públiques en el moment en què s'hagi tancat quelcom de forma definitiva".