L'alcalde de Borredà, Joan Roma (PSC), ha defensat la legalitat en la venda de la Fàbrica de Baix del municipi. Segons el batlle, la proposta es va aprovar per unanimitat en el ple de desembre del 2000, i l'any a sobre es va donar informació complementària de la venda amb els vots a favor del PSC (3) i CiU (2). La fiscalia li demana quatre anys i set mesos de presó pels presumptes delictes de prevaricació i falsedat documental en la venda de la fàbrica l'any 2001. A més, li imposa una multa de 2.400 euros i demana la seva inhabilitació en el càrrec públic durant vuit anys i mig. El judici tindrà lloc dijous vinent a l'Audiència de Barcelona, però Roma es mostra convençut que el cas quedarà arxivat.

Els fets es remunten a l'octubre del 2001, quan l'Ajuntament de Borredà -amb Joan Roma al capdavant de l'alcaldia- va procedir a vendre una part de la 'Fàbrica de Baix' a l'empresa Decorativos S.L. La fiscalia l'acusa d'haver venut l'immoble municipal sense el concurs públic pertinent, sense un preu estipulat tècnicament i sense tenir la majoria absoluta necessària del ple de l'Ajuntament. A més, també considera que va tramitar l'operació falsejant informacions. Per aquest motiu, li imputa un delicte de prevaricació i un altre de falsedat de document oficial comès per l'autoritat. El judici tindrà lloc dijous 30 d'octubre a l'Audiència de Barcelona.

En un comunicat, l'encara alcalde de Borredà, Joan Roma, ha recordat que, l'any 2006, l'oposició liderada per CiU ja va tramitar la denúncia davant del Jutjat de Primera Instància de Berga, el qual l'any 2009 va proposar l'arxiu per no trobar-hi cap fonament. Llavors, el fiscal va recórrer l'arxiu i va imputar l'alcalde i dos exregidors. Ara Roma confia que l'Audiència de Barcelona torni a arxivar el cas.

El batlle ha assegurat que l'operació es va fer de manera legal i ha recordat que la proposta de venda es va aprovar per unanimitat en el ple ordinari del desembre del 2000, i que, en el ple del 2011, es va donar informació complementària de la venda amb els vots a favor del PSC (3) i de CiU (2).

D'altra banda, l'alcalde defensa que l'operació es va fer "amb la voluntat d'aconseguir noves activitats industrials en el poble, després d'haver perdut tota la indústria tèxtil que donava feina a tothom". En aquest sentit, considera que l'operació va ser "positiva" per al municipi.