Puig-reig va viure ahir la primera de les jornades centrals d'una Fira de Sant Martí que creix en nombre d'expositors i mira de reinventar-se per diferenciar-se i atraure nous visitants. El centre de Puig-reig reviurà avui l'ambient amb els principals actes del programa.

La fira, que aquest any ha assolit la xifra rècord de 120 parades, es va inaugurar al migdia amb la presència de les autoritats locals, les quals van presidir el clima d'activitat comercial i passeig de tota la jornada. La intenció de l'Ajuntament és anar convertint de mica en mica una cita, que tradicionalment ha estat un expositor d'empreses i propostes culturals, en una festa multidisciplinària que convidi els visitants a participar en diverses activitats. Sota aquesta premissa, el recinte fira va compartir l'espai dels paradistes amb escenaris de, per exemple, sessions d'animació infantil de tai-txi, ball country i l'acte de proclamació de la pubilla, la dama, l'hereu i el fadrí locals.

El programa de la fira s'obre avui a primera hora amb un concurs de pintura ràpida, que començarà a les vuit del matí. A partir de les deu, les paradetes refaran l'ambientació comercial al poble. A dos quarts de 12 una missa servirà d'avantsala perquè els carrers recuperin el seu rol més actiu amb les activitats paral·leles del certamen, com ara les sessions de zumba i de steps a càrrec del Centre Gimnàstic del Berguedà. Al migdia se celebrarà la 33a Trobada de Gegants, les figures de la qual faran una cercavila i una ballada final a la plaça Nova. La fira encara reserva una activitat a les 6 de la tarda: una sessió de teatre al Pavelló Petit. FlyHard Productions posaran en escena eGo, una obra de Marc Angelet amb Nadina Campàs, Oriol Casals i Pablo Lammers.