Les abundants pluges que han caigut aquest cap de setmana han fet que el nivell d'aigua acumulat a l'embassament de la Baells hagi crescut més de 5 hectòmetres cúbics. La capacitat del pantà abans de la llevantada ja era elevada, del 89%, però ara ha arribat fins al 95%.

Fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han explicat a Regió7 que l'alliberament de cabal va iniciar-se dissabte amb 60 metres cúbics d'aigua per segon i posteriorment es va passar als 80 metres cúbics per segon. Aquesta quantitat es va incrementar la matinada de diumenge fins als 120 i es va estabilitzar durant la jornada d'ahir entre els 70 i 60 metres cúbics d'aigua per segon.

Pel que fa al pantà de la Llosa del Cavall, el temporal ha fet augmentar 4 hectòmetres cúbics les seves reserves d'aigua i la seva capacitat se situa en el 95%. En aquest cas no s'allibera cabal perquè es tracta d'un embassament sense comportes que, "en cas de sobreeixir la laminació, es fa de manera natural", han precisat fonts de l'ACA. D'altra banda, el pantà de Sant Ponç es troba al 98% de la seva capacitat i l'ha augmentat de 0,3 hectòmetres cúbics. Al llarg del dia d'ahir es van alliberar 10 metres cúbics per segon i es va passar als 5,5 a partir de 2/4 de 9 de la nit.