Berga compta a partir d´avui amb un nou web, 'Berga Activa' destinat específicament a la promoció del turisme actiu i l´activitat física.

Es tracta d'un portal web amb recursos esportius i turístics de la ciutat acompanyat d´un suport en una aplicació per a telèfons intel·ligents que permet la consulta i també el registre de visites i de la pràctica esportiva, entre moltes d´altres opcions. El portal ofereix a l'usuari o usuària una experiència centrada en la capital del Berguedà i en les poblacions que formen part de la Destinació de Turisme Familiar (DTF) a partir d´aquesta web i de l´aplicació que compta amb rutes classificades segons nivells i tipus d´esport, amb un directori d´indrets de pràctica esportiva, així com també amb una agenda d´esdeveniments esportius, un directori de clubs esportius, i un d´empreses de serveis com les de lloguer de piragües, o reparació de bicicletes, entre d´altres. L´eina també ofereix un registre d´allotjaments i indrets emblemàtics de la ciutat.

Segons els seus creadors, Alter Sport SCCL, ´Berga Activa´ està pensada com un recurs ´gamificat´ de promoció del turisme actiu: "l´ús dels continguts, així com la interacció entre els i les visitants, es recompensa amb una sèrie de trofeus virtuals amb l´objectiu d´allargar el contacte del turista amb la ciutat i de repetir les visites", expliquen.