Cabanes Pirineu s'ha endut el premi a la millor idea per, en paraules del jurat, la seva "iniciativa innovadora, la sostenibilitat, el respecte amb l´entorn i l´aplicabilitat a la comarca del Berguedà". Es tracta d'una idea que pretén desenvolupar un nou concepte d´allotjament turístic rural, utilitzant cabanes de fusta, "iurtas" (cabanes tradicionals dels nòmades de Mongòlia) i "Tipis" (cabanes còniques dels indis americans).

La seva adaptabilitat i capacitat transformadora, per l´enginy i talent de passar una idea a un negoci amb un alt grau de responsabilitat social i sostenibilitat amb el medi ambient i potencial creixement, el jurat del 3r.Concurs d´Idees emprenedores al Berguedà ha decidit distingir amb el 1r. Premi Emprenedor 2014 a Jaume Clotet pel seu projecte Mel·lis - Serveis Apícoles. Un projecte empresarial de descoberta de la pràctica de l´apicultura urbana posant en valor les abelles amb l´oferta de serveis apícoles especialitzats i professionals.

En segon lloc, per ser un projecte innovador, d´aplicació de les noves tecnologies, per la seva viabilitat i l´aprofitament dels recursos endògens del Berguedà, els membres del jurat han acordat entregar el 2n.Premi de la categoria Emprenedor a Albert Navarrete, Isaac Besora i Joan Tuson pel seu projecte ESPORT 2.0.

Aquest projecte és una iniciativa de millora de les eines tecnològiques al servei de l´esport i l´activitat física, de promoció del turisme actiu i els hàbits saludables i de suport als esdeveniments esportius a través d´una aplicació app per a smartphone.

El jurat del 3r.Concurs d´Idees Emprenedores al Berguedà format per representants de les entitats de l´àmbit empresarial i promotors del Concurs com Salvador Duarte (CTAC), Marc Vilà (Cambrabcn), Neus Viñas (ACEB), Laura Seuba (ADBerguedà) i els empresaris Pere Ballarà i Moisés González també han acordat atorgar el tercer premi en la categoria emprenedor a Anna Niubó pel projecte Turismerural.com.

En aquest cas, els jutges han valorat que es tracta d'un dels projectes tècnic, econòmicament viable i sostenible amb la presentació d´un model de negoci d´alta qualitat i perquè a vegades emprendre significa tornar als orígens. Es tracta d'un projecte d´un portal de cases rurals de Catalunya que posa en contacte de forma directa i establint vincles de confiança entre els propietaris amb els clients.