El primer premi del concurs de curmetratges "El Berguedà, la meva pel·lícula", organitzat pel servei de Turisme i Comerç de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, ha estat per Albert Sant i Gerard Esteban pel seu curtmetratge "Salta el Berguedà ", que també, s´ha emportat el premi al vídeo més votat pel públic.

«Salta el Berguedà» d'Albert Sant i Gerard Esteban

El jurat format per per Anna Sánchez (DiBa), Imma Espel (ADBerguedà), Sílvia Culell (periodista), Salvador Vinyes (dissenyador), Anna Parcerisa (Innova Management) i Martí Montes (Bde9), ha considerat que el treball presentat per Albert Sant i Gerard Esteban sintetitza en menys de 3 minuts, un dels requisits del concurs, els valors i els elements més significatius de la comarca del Berguedà i encaixen a la perfecció amb l´estratègia de posicionament turístic establerta en el pla de màrqueting i comunicació del Berguedà. I s´enduen el premi de 1.500 euros.

Per altra banda, el jurat ha volgut reconèixer la qualitat, la creativitat i l´originalitat dels treballs de Sergi Fernàndez amb el curtmetratge "El Berguedà, t´ho perdràs? " i el de Guillem Fustè amb "El Berguedà, la meva pel·lícula", concedint dos premis accèssits valorat en 500 euros de despesa en establiments turístics del Berguedà.

«El Berguedà, t´ho perdràs?» de Sergi Fernàndez

«El Berguedà, la meva pel·lícula» de Guillem Fusté

En la categoria "Turisme actiu i esportiu", el curtmetratge "El Berguedà, la meva pel·lícula: Turisme actiu i esportiu " de JS Aerial Screenshots, s´ha emportat el premi valorat en 500 euros de despesa en establiments turístics del Berguedà. En el curtmetratges es poden veure els diferents esports d´aventura i activitats esportives que es poden realitzar al Berguedà, bona part del curtmetratge està gravat amb drone - vehicle aeri no tripulat.

«El Berguedà, la meva pel·lícula: Turisme actiu i esportiu» de JS Aerial Screenshots

En canvi, el jurat ha considerat desertes les categories temàtiques "Ecoturisme", "Valors, tradicions i costums", "productes de la terra" i "Camins amb història" per la manca de participació en aquestes categories temàtiques, per ser poc representatives de la comarca del Berguedà i per la manca de qualitat d´alguns dels treballs.

Cal tenir en compte, que en aquesta edició del Concurs de Curtmetratges "El Berguedà, la meva pel·lícula" s´han presentat 22 curtmetratges. L´acte d´entrega de premis s´ha realitzat aquest dimecres 17 de desembre, al pavelló de Suècia de Berga, hi ha comptat amb la participació del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, i el president del Consell Comarcal del Berguedà i de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà, Sergi Roca.