L'Ajuntament de Berga farà demà divendres, 19 de desembre un simulacre d'activació del pla d'acció municipal per nevades (PAM) a partir de les 11 del matí.

Es tracta d'un simulacre de despatx i està dirigit al Comitè d´emergències municipal. Fonts de la direcció general de protecció civil han exposat que «l´objectiu principal és la pràctica en la presa de decisions davant incidències que poden afectar al municipi en cas d´una nevada greu, sense arribar a mobilitzar mitjans ni realitzar maniobres pròpies dels serveis d´emergències». Les matexes fonts han exposat que «depenent com es realitzi, pot arribar a simular una situació semblant a la real en quant a pressió, coma conseqüència dels problemes que es van plantejant i al temps de què es disposa per solucionar-ho. Els simulacres de despatx van dirigits, en la majoria dels casos, als responsables dels operatius i a les autoritats que gestionen i dirigeixen els plans d´emergència»

Aquest serà el primer simulacre de despatx qu efa la DGPC al Berguedà . Els objectius d´aquests tipus de simulacres són posar a prova l´activació del PAM, la Constitució del Centre de Coordinació Municipal (Cecopal), la presa de decisions respecte la direcció de l´emergència, per part dels components del Cecopal i el/la Director/a del pla, els avisos interns i externs contemplats en el pla, els

protocols d´actuació dels grups locals i la coordinació entre ells.

Al simulacre programat per demà divendres «es plantejarà una nevada a la comarca del Berguedà i algunes incidències que poden afectar directament al municipi de Berga. Es farà especial atenció a les incidències de caire municipal que han de ser resoltes pel Comitè d´Emergències Municipal definit en el Pla. En el simulacre hi participaran totes les persones de l´Ajuntament que estarien implicades en la resolució d´una emergència a nivell municipal: l´Alcalde, regidors, policia local i d´altre personal de l´Ajuntament»