El procés independentista, l'oposició d'alguns partits polítics a la consulta del 9-N i els moviments polítics a Berga quan falta mig any per a les eleccions municipals són els temes protagonistes dels treballs presentats al concurs de Garrofes d'enguany. En la 42a edició del certamen, que organitza l'Agrupació Teatral la Farsa de Berga, s'hi han presentat sis treballs, els mateixos que l'any passat. Els versos guanyadors es llegiran durant les representacions dels Pastorets de la Farsa d'aquest Nadal.

Xavier Torrabadella ha estat el clar vencedor d'aquesta edició amb el treball que porta per títol El judici final. En l'acte de lliurament de guardons de dissabte, Torrabadella va rebre el primer premi del jurat i a més també va ser el guanyador del premi popular amb 70 vots dels 106 que van emetre les persones assistents a l'acte, celebrat a la sala del Casino de Berga. A banda, van resultar premiats Marc Marginet, amb La llista única, i el treball Que pagui la geganta, de Marc Pujals.

La retirada de Juli Gendrau de l'alcaldia de Berga i l'elecció del substitut, els canvis de partit d'Ermínia Altarriba o les polèmiques protagonitzades per Joan Antoni López Noguera van ser els temes més recurrents, tot i que també van sortir els noms d'altres regidors de l'equip de govern i de l'oposició. No hi van faltar les crítiques a personatges no berguedans, com Jordi Pujol, el rei Joan Carles o el petit Nicolás, que van aparèixer en diversos treballs.