El Consell Comarcal del Berguedà iniciarà enguany les obres de millora del castell de Berga, de la seva propietat. Es tracta d'una vella assignatura pendent que servirà per consolidar el recinte i les muralles i frenar el greu estat de deteriorament que pateix provocat per l'abandonament, ja que no s'hi fan activitats, la falta de manteniment sistemàtic en els darrers anys i el vandalisme.

El projecte té un cost de 370.674 euros (amb el 21% d'IVA inclòs, que són 64.332 euros), als quals cal sumar els honoraris de redacció i direcció del projecte. En total, una inversió de 410.000 euros que es paga íntegrament amb un ajut de la Diputació de Barcelona.

L'obra ha estat adjudicada de forma provisional a la Unió Temporal d'Empreses formada per Beravi i Elèctrica del Cadí, pendent només que presentin la darrera documentació necessària al Consell. L'adjudicació es va aprovar en el darrer ple del Consell del Berguedà celebrat aquest dimecres a la nit. Al concurs esmentat s'hi van presentar set empreses

El termini d'execució dels treballs és de 6 mesos. Segons recull el projecte de l'obra, l'objectiu de la intervenció és adequar els espais dels castell perquè puguin ser visitats "en les degudes condicions de seguretat". A més de reparar i renovar "les estructures del recinte que per la seva ruïna o mal estat de conservació representen un risc per la conservació de la fortalesa o la seguretat de les persones".