La comissió de treball del centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt ha iniciat una campanya de recollida de propostes de la ciutadania per confeccionar el programa d'activitats que se celebraran des del setembre del 2015 i fins al setembre del 2016, en el que han anomenat l'any de la coronació de Queralt.

Els membres d'aquest grup de treball han decidit editar un díptic informatiu per engrescar la ciutadania a participar en la preparació d'aquesta celebració. "Cada berguedà entén Queralt d'una manera particular", ha explicat Ferran Aymerich, un dels membres de l'entitat. És per això que l'objectiu és implicar al màxim de persones "perquè volem que sigui una festa de tots". La comissió engresca que els ciutadans facin propostes, "estem oberts a tot el que es proposi".

Per arribar a tothom, durant els propers dies, es repartiran entre els ajuntaments, parròquies i alguns establiments comercials de Berga i comarca diverses bústies on els ciutadans podran escriure la seva proposta, amb noms i cognoms i un telèfon o adreça electrònica de contacte.

Un cop recollides totes les butlletes (les darreres es recolliran a final de març) els membres de la comissió les estudiaran una per una i es posaran en contacte amb la persona o col·lectiu que l'ha proposat per informar-la de si es preveu o no tirar endavant. Tal com ha explicat el dissenyador Salvador Vinyes, també dins de la comissió, "no totes les iniciatives es podran dur a la pràctica, però això no vol dir que no es puguin proposar". La campanya de participació també es farà arribar a les entitats, amb la voluntat que proposin activitats per celebrar l'efemèride.

A més a més, un altre dels membres, Òscar Garcia, ha ressaltat que "si a darrere de la proposta hi ha un entitat o un particular que no pot fer front a l'organització de l'activitat, tindrà el nostre suport per tirar-la endavant i ja trobarem la manera".

El díptic presentat és el número zero, amb l'objectiu que tingui continuïtat en els propers mesos i s'editi periòdicament fins la celebració dels actes de la Gala de Queralt del setembre del 2016, que és quan es preveu el plat fort i el gruix d'actes. Per altra banda, l'entitat demana la col·laboració de tots els berguedans i esperen créixer en nombre de persones. Actualment, una cinquantena de veïns conformen la comissió, però asseguren que "es pot col·laborar de moltes maneres, simplement aportant el temps lliure ja és una manera de participar-hi", ha apuntat Vinyes.